Cos cumparaturi

Afisare 1–12 din 20 rezultate

0 din 5

Alcifron sau micul filosof – George Berkeley

35.00 lei 30.00 lei
Alcifron este numele unui sofist grec care devine personajul principal al acestui dialog tîrziu al lui Berkeley, dedicat respingerii argumentelor frecvente în cadrul iluminismului britanic în favoarea scepticismului, agnosticismului, materialismului și ateismului.
0 din 5

Anthony Kenny – O nouă istorie a filosofiei occidentale, vol. IV. Filosofia contemporană

54.00 lei 45.00 lei
Volumul IV ne spune istoria fascinantă a filosofiei de la începutul secolului al XIX-lea pînă la sfîrșitul secolului XX, marcată de extraordinarele dezvoltări științifice, politice și culturale, care au făcut ca secolul trecut să devină unul dintre cele mai originale și intrigante sub raport filosofic.
0 din 5

Arta redă paradisul – Jacques Maritain

24.00 lei 18.00 lei
Volumul de față cuprinde o selecție de texte despre artă, din opera filosofului catolic francez Jacques Maritain (1882-1973).
0 din 5

Cartea despre măr și moarte – Pseudo-Aristotel

24.00 lei 19.00 lei
„Cartea despre măr și moarte” este un dialog pseudo-aristotelic de provenienţă arabă care a străbătut ulterior patru culturi medievale. Astfel, opusculul a contribuit la formarea unei reprezentări inedite a filosofului în Evul Mediu, mai ales fiindcălatinii au găsit în pretinsul testament al lui Aristotel un argument puternic al compatibilităţii sale cu teologia creştină.
0 din 5

Ce este Dumnezeu? Cartea celor 24 de filosofi

24.00 lei 19.00 lei
Cartea celor 24 de filosofi, opuscul anonim prezent în mediul latin începînd cu secolul al XII-lea, constituie una dintre sursele esenţiale ale gîndirii creştine medievale.
0 din 5

Cercetare asupra intelectului omenesc – David Hume

31.00 lei 26.00 lei
O nouă ediție, după 27 de ani, a unuia dintre textele filosofice fundamentale, care a marcat decisive dezvoltarea filosofiei moderne, continuînd să alimenteze gîndirea filosofică contemporană. Ediția revizuită conține și trei texte inedite în limba română.
0 din 5

Cum și de ce (mai) educăm? 11 texte despre școală, creștere și formare

20.00 lei
Ce (mai) înseamnă astăzi să educăm în România? Doru Căstăian răspunde cu sinceritatea dezarmantă a celui care și-a înțeles profesia ca vocație.
0 din 5

Despre adevăr – Anselm de Canterbury

24.00 lei 19.00 lei
Redactat la sfârșitul secolului al XI-lea sub forma unui dialog, Despre adevăr inițiază prima discuție sistematică cu acest subiect din istoria filosofiei.
0 din 5

Dorion Cairns – Conversații cu Husserl și Fink

30.00 lei 25.00 lei
„Conversații cu Husserl și Fink” ne introduce în filosofia lui Edmund Husserl permițîndu-ne o privire din „interior”, prin propria perspectiva a filosofului cu privire la demersul său.
0 din 5

Duns Scotus. Rigoarea carității – Olivier Boulnois

28.00 lei 23.00 lei
Publicarea în limba română a lucrării Duns Scotus: Rigoarea carităţii este, înainte de toate, o invitație adresată cititorului interesat de studii medievale de a se familiariza cu unele aspecte fundamentale ale operei teologului și filosofului franciscan Ioannes Duns Scotus (1266-1308).
0 din 5

Fenomenologia lui Husserl – Dan Zahavi

35.00 lei
O introducere în filosofia unuia dintre cei mai importanți filosofi ai secolului XX,  a cărui contribuție este indispensabilă, nu numai atunci cînd vine vorba de o înțelegere adecvată a fenomenologiei, ci totodată ale cărui cercetări cu privire la temporalitate, subiectivitate, corporalitate, intersubiectivitate, intenționalitate, lumea-vieții etc. rămîn de mare însemnătate pentru o varietate de domenii diferite, precum filosofia, psihologia, științele cognitive, estetica...
0 din 5

Filosofia americană, vol. I – Filosofia americană contemporană

30.00 lei
O culegere de scrieri reprezentative din filosofia americană.
Loading...