Cos cumparaturi

Paul Goma

Paul Goma Născut la 2 octombrie 1935 în satul Mana, regiunea Orhei, din Regatul României, Paul Goma își pierde – Basarabia, casa și acasa (calidorul), în martie 1944, când trece Prutul în noua Românie, ciuntită de Uniunea Sovietică. Urmărit de copil, împreună cu părinții săi, de autoritățile sovietice pe teritoriul României, pentru „repatrierea în Patria sovietică”, apoi de Securitatea Poporului, Paul Goma este arestat în noiembrie 1956, student fiind, după doi ani de pușcărie este condamnat administrativ la 5 ani de domiciliu obligatoriu în satul-nou Lătești, din Bărăgan. După 1965 încearcă în zadar să termine studiile universitare, este urmărit și hărțuit continuu de Securitate, manuscrisele romanelor sale sunt uitate cu proiect în sertarele editurilor. Este primul scriitor român care înfruntă regimul politic și Cenzura, planurile de distrugere ale Securității și ale breslei, publicându-și romanele în Occident, la edituri prestigioase, ca Suhrkamp și Gallimard. Pledând în permanență pentru libertatea expresiei și pentru normalitate, este primul și cel mai consecvent critic al regimului și al „conducătorilor iubiți”. Din 1971 apar în presa occidentală articole libere scrise de un om liber, într-o țară neliberă. Mișcarea pentru drepturile omului din 1977 – Mișcarea Goma a fost punctul culminant al unui traseu biografic ce trezește și azi atât recunoștință, cât și idiosincrazii.

De acest autor:

0 din 5

Paul Goma – Bătrînul și fata

17.00 lei 12.00 lei
Seria de autor Paul Goma, îngrijită de Flori Bălănescu, continuă cu o nouă bijuterie inedită.
Hot Best Seller
0 din 5

Paul Goma și exilul etern

31.00 lei 25.00 lei
Volumul de față reunește, în principal, lucrările Simpozionului internațional „Paul Goma – 80 de ani” și scoate în evidență principalele aspecte ale activității lui Paul Goma, legate de exil și de cărțile pe care le-a scris, colaborarea și receptarea scriitorului la Europa Liberă, valorificarea unor documente inedite din arhivele Securității etc.
0 din 5

Camera de alături – Paul Goma

27.00 lei 22.00 lei
Volumul de debut (1968) al scriitorului Paul Goma
0 din 5

Patimile după Pitești – Paul Goma

33.00 lei 25.00 lei
De cum am aflat despre Pitești, mi-am zis – fără promisiune fermă, fără jurămînt, ci așa, ca ceva de la sine înțeles – că trebuie scrisă cartea Piteștiului. Ca să nu se uite... (Paul Goma)
0 din 5

Justa – Paul Goma

25.00 lei 20.00 lei
Un nou titlu în seria de autor Paul Goma, coordonată de Flori Bălănescu
0 din 5

Din calidor – Paul Goma

35.00 lei 30.00 lei
Ediția definitivă a „porții de intrare” în universul unic al lui Paul Goma.
0 din 5

Astra – Paul Goma

27.00 lei 22.00 lei
Deși apărută încă din 1992, dar aflată azi la adevărata sa ediție, Astra lui Paul Goma trasează memorabil încă un reper al literaturii românești care nu s-a predat conformismului ideologic și estetizant.
0 din 5

Scrisuri III – Paul Goma, interviuri, dialoguri, articole, 1999-2010

59.00 lei 45.00 lei
Citind publicistica lui Paul Goma, poți să nu fii de acord cu tot ce spune, poți să nu agreezi nuanțele uneori pamfletare, alteori polemice, dar aceasta nu este decât o chestiune de stilistică, nu de adevăr. Dintre noi toți, în ultima sută de ani, Goma este printre puținii – și, dintr-o anume perspectivă, singurul...
0 din 5

Cod „Bărbosul” – Paul Goma

47.00 lei 40.00 lei
Cartea-pereche a „Culorii curcubeului '77”, cuprinzînd documente din dosarul de Securitate al autorului, însoțite de notele de subsol ale autorului și de intervenții ale îngrijitoarei ediției, Flori Bălănescu.
0 din 5

Culoarea curcubeului ’77 (Cutremurul oamenilor) – Paul Goma

49.00 lei 40.00 lei
Mărturia cutremurătoare a acestui „Soljenițîn român” (E. Ionesco), într-o ediție ce recuperează originalul ediției din 1993 (Biblioteca Revistei Familia, Oradea) și trecută prin lecturile ulterioare ale autorului.
Loading...